Dins del programa del Dia Mundial de la Filosofia 2022, que enguany versa sobre El llenguatge dels símbols, Nova Acròpolis Barcelona ha participat amb dos esdeveniments presencials i una xerrada en línia.

El primer esdeveniment, El camí de l’heroi, va ser seguit de la xerrada L’esfinx com a símbol, tenint aquesta una versió resumida i transmesa en línia.

El camí de l’heroi

Què podem aprendre del camí de l’heroi? A través de mites i pel·lícules, hem descobert quins ensenyaments pràctics extraiem del camí de l’heroi, aplicant-los a la nostra vida quotidiana.

Mitologia pràctica en el taller, amb dinàmiques i recerca del que ens han comptat els diferents mites al llarg del temps sobre el camí de l’heroi.

L’esfinx com a símbol

Cada símbol conté idees, coneixements, potències de l’ésser humà, i l’esfinx, un símbol antiquíssim, ens planteja els més grans misteris sobre el destí i la vida humana. En enfonsar-se antigues civilitzacions, la unió d’elements animals i humans es veu reflectida a Amèrica, Mesopotàmia o Creta, i la més fotografiada de totes es troba a Egipte.

L’Esfinx de Guiza, com totes, ens interroga amb la seva mirada enigmàtica:

Qui ets, viatger?

D’on vens?

A on vas?


Certament, alguns dels més grans enigmes que la humanitat ha d’investigar i contestar des del seu interior, amb el desenvolupament de les seves potencialitats.

Pots veure la versió en línia i les altres xerrades del cicle en aquest link, El llenguatge dels símbols.