Parlem de... Hermann Hesse

28 February 2019 8:15 PM

Document - Col·loqui

En aquest vídeo coneixerem la vida d'aquest interessant novel·lista alemany i després farem un petit col·loqui. Hesse tracta temes com el retorn a la naturalesa i a una vida senzilla, l'amistat, l'art o la vida. El tema central de les seves obres és la inquietud de l'home en cerca del seu destí.

Reservar plaça


Miquel Àngel: "Geni de l'art"

8 March 2019 8:15 PM

Michelangelo Buonarroti va fer obres arquitectòniques, pictòriques i escultòriques tan emblemàtiques com la cúpula del Vaticà, Capella Sixtina, el David, la Pietat. Conegut en la seva època com el Diví, va ser un gran artista del Renaixement i de la història que va anar de la mà des del Mèdici fins als papes. Farem un recorregut per la seva vida i obra per comprendre que el movia i que buscava en cada obra que plasmava.

Per Olga Sala, cantant lírica i voluntària de Nova Acròpolis.

Reservar plaça


"Hàmlet", de William Shakespeare

22 March 2019 8:15 PM

El tema principal de Hàmlet és el dubte i aquest es converteix en l'obstacle que impedeix a l'heroi actuar d'una manera convencional.
En Hàmlet s'ha vist des de l'ideal renaixentista d'un príncep cortesà, poeta i filòsof, fins el maníac depressiu de la psicoanàlisi freudiana, passant pel boig violent i injust que mata sense pietat. Però la complexitat del personatge és tan rica que es fa impossible de classificar dins de cap categoria humana.

Reservar plaça


Parlem de... Leonardo da Vinci

28 March 2019 8:15 PM

A través d'un documental i un petit col·loqui després, reviurem la figura d'aquest gran geni del Renaixement que va ser Leonardo de Vinci. Leonardo va practicar des de la pintura a l'arquitectura, va estudiar anatomia i va dissenyar enginys de tota mena com helicòpters, ponts i fins i tot avions o submarins que eren massa avançats per a poder funcionar a la seva època. Un geni polifacètic que encara ens meravella avui després de 500 anys de la seva mort.

Reservar plaça


Lluitant per la Bellesa

29 March 2019 8:15 PM

L'art ens ofereix la possibilitat de millorar el nostre caràcter. Les nostres emocions es transformen, passant de ser personals i subjectives a sentiments universals vàlids per a un nombre major d'éssers humans.
El guitarrista Daniel Fortea, deixeble de Tàrrega, va ser un bon exemple d'això. A través de la paraula i de la seva música en directe, ens introduirem en el món íntim d'un artista, l'impacte que va rebre en una guerra, la seva lluita interna i externa per sobreviure ...

Pel grup de música Anfión, format per: Carlos Farraces, professor de música i guitarrista, Jesús Arnau, guitarrista i Ricardo Rodríguez al clarinet.

Reservar plaça


Dues "Novelas ejemplares" de Miguel de Cervantes

17 May 2019 8:15 PM

Comentarem dos relats força coneguts de Miguel de Cervantes Saavedra, "Rinconete y Cortadilllo" y "El coloquio de los perros". Ambdos estan inclosos a les seves "Novelas ejemplares" i refecteixen de manera realista personatges i ambients de finals del segle XVI.

Reservar plaça