La jornada va començar amb un elaborat homenatge amb vestits i decoració al·legòrics d’algunes de les grans cultures de saviesa de la humanitat. Seguit de l’entrega de certificats i un sopar molt especial, on es van poder tastar plats típics representant les múltiples nacionalitats que avui conviuen en aquesta escola preparats pels propis estudiants. Un gest que no només va omplir l’ambient d’aromes i sabors d’arreu del món, sinó que va reforçar la idea de la unitat en la diversitat. La vetllada va culminar amb actuacions artístiques i, com no podia faltar en una celebració així, una animada pista de ball.
Agrair, reconèixer i homenatjar
Tots els estudiants de Nova Acròpolis Barcelona compartien una emoció comú: la gratitud per formar part d’una escola de filosofia que, des de fa 45 anys, està compromesa amb el desenvolupament de la consciència i el despertar de les potencialitats humanes.
Transitar per la vida amb un sentit, implica reconèixer el valor de les petites accions, per què és des de les petites coses des d’on es construeix el gran projecte de la formació de l’ésser humà. En aquest aniversari es va recordar que, per sobre de tot, som humans cridats a compartir una història comú, retent homenatge a tots aquells pioners que segueixen sent ponts vius d’antics ensenyaments que, lluny de ser vells, són avui més necessaris que mai.
.
Rebem, atresorem i transmetem
Formem part d’un bell llegat, que a Europa, es va iniciar amb la Delia Steinberg Guzmán, filòsofa i artista que fou la directora internacional de Nova Acròpolis, profundament conscient del sagrat ofici de construir un món millor.
Amb la voluntat de mantenir viva la nostra memòria històrica -que no és altra cosa que la nostra connexió amb allò real i etern-, els assistents van recordar els moments més màgics de l’any i van escoltar amb atenció i emoció als més veterans, que van compartir de forma senzilla però profunda els seus bonics inicis a l’escola. Van ser testimonis carregats d’entusiasme i força interior: un veritable tresor que il·lumina i nodreix aquest projecte humà.
L’homenatge a algunes de les antigues cultures de saviesa -la grecoromana, oriental, egípcia, nòrdica i prehistòrica-, representades per una decoració cuidada i afectuosa, evocava el llegat de coneixement que segueix inspirant la nostra recerca filosòfica.
El passat es converteix en guia per al futur quan sabem ordenar les nostres prioritats i reflexionem sobre el veritable sentit de la vida. Llavors, comprenem que el repte més gran segueix sent ser millors éssers humans, donant el millor de nosaltres als altres.
Estimem molt!
La història que no s’explica, s’oblida. Recordar és també retrobar la nostra identitat més profunda. Som hereus d’una humanitat que, des de sempre, ha cercat la saviesa.
Nova Acròpolis Barcelona referma així el seu compromís amb la filosofia pràctica, la formació de l’ésser humà i la construcció d’un futur més just, conscient i fratern.
Gràcies!