Project Description

La filosofia que proposem des de Nova Acròpolis és una manera de viure a l’abast de tots, practicant els ensenyaments dels grans savis de tots els temps. L’aplicació del coneixement porta com a conseqüència un individu millor, capaç, per tant, de construir un món més harmònic. L’experiència filosòfica promou una actitud activa i participativa de les persones, que potencien les seves millors qualitats.

És important reprendre l’art de pensar i reflexionar, per buscar la saviesa i portar-la després a la pràctica. La utilitat de la filosofia consisteix a potenciar aquests valors essencials que tots tenim. Això proporciona una major seguretat en un mateix, més confiança en els altres i, sobretot, una inesgotable capacitat per resoldre totes les dificultats de la vida amb bon ànim i intel·ligència.

Projectes

Trobada de filosofia

Filomeetup és una trobada de filosofia per a la vida. Un moment per compartir idees i aprendre noves eines filosòfiques per aplicar-les en el nostre dia a dia. Trobades en cafeteries i bars de Barcelona per parlar sobre temes inherents als ésser humans, com l’amor, el temps, la mort, la justícia. Un espai per compartir idees i inquietuds i descobrir que hi ha molta més gent amb què es pot conversar sobre Filosofia.

Un dia per celebrar la filosofia

Decretat per la UNESCO, el Dia Mundial de la Filosofia se celebra el tercer dijous del mes de novembre.

A Nova Acròpolis ho celebrem cada any realitzant congressos i jornades filosòfiques amb convidats especials entorn a un tema triat.

En diferents ciutats d’Espanya Nova Acròpolis realitza activitats per celebrar aquest dia que, segons la UNESCO “ha de suposar un exercici de pensament lliure, raonat i informat sobre els majors desafiaments del nostre temps”.

Espai per la reflexió i l’aprenentatge

El projecte Escola de Filosofia inclou diverses activitats: biblioteca, docència, equip de comunicació, audiovisuals, servei de cafeteria i manteniment.

A través d’aquest projecte, i gràcies a tots els voluntaris que hi participen, podem dur a terme aquesta idea d’Escola de Filosofia, un espai obert per a la reflexió, per incentivar l’esperit crític i per a l’educació en valors i la difusió de la filosofia.

Es tracta de recordar l’esperit de les escoles de filosofia clàssiques que promovien una educació integral de l’ésser humà.

A través d’ una bona reflexió, de l’educació en valors, i de l’autoconeixement expressar i desenvolupar les capacitats interiors que cada persona té cap a fins ètics i compromesos amb la societat.

Coordinadora del projecte: Sandra Almaraz, directora.

Cercle d’amics

Esporàdicament, a Nova Acròpolis, convidem i rebem amics per a alguna activitat especial.
Al llarg dels anys hem rebut prestigioses filòsofes, autors de llibres i persones que desenvolupen interessants projectes socials i culturals.

Coneix alguns dels visitants que hem rebut últimament:

Coneix els projectes en altres àrees d’actuació

Recibe nuestro boletín de actividades

Suscríbete · Barcelona
Suscríbete · Sabadell