A Nova Acròpolis Sabadell van tenir una trobada amb la vida i obra d’un dels grans genis i inventors de la història, Nikola Tesla. El professor Jordi Cosp, doctor en Enginyeria i filòsof de la ciència, va ser qui va impartir aquesta exitosa conferència. El tema va despertar tant interès i va atreure a un públic tan nombrós que hi va haver de repetir el dissabte.
El conferenciant va començar l’exposició ressaltant la biografia del personatge. Al llarg de la conferència va presentar els seus invents més importants i va tancar l’activitat destacant els seus valors humans i la seva gran contribució a la societat actual.
Nascut a Croàcia el 10 de juliol de 1856, des de nen Tesla va destacar pel seu interès pels invents i per la seva viva imaginació. La seva ment no deixava de crear diferents artefactes que sempre provava quant podia, no sempre amb èxit. Un aspecte destacat de la seva joventut va ser el seu fort pacifisme, va estar nou mesos a les muntanyes per no fer el servei militar a l’exèrcit austrohongarès. El seu pare no va donar suport a la seva vocació cientificotècnica, volia que fos sacerdot com ell. Però finalment, amb l’ajuda d’una beca, va anar a estudiar Matemàtiques i Física a la Universitat de Graz.
Després de diverses vicissituds en la seva vida va arribar a Nova York el 1984, on va estar un temps treballant sota la direcció de Thomas Edison, però va ser a l’empresa de George Westinghouse on va poder desenvolupar el seu motor de corrent altern asíncron, també conegut com el motor d’inducció, probablement el seu invent més important.
Fins al final de la seva vida, Tesla va continuar treballant en les aplicacions de l’electromagnetisme. Però parlar només de la seva part de geni de l’electromagnetisme seria parcial,perquè Tesla també va destacar pels seus valors humans. Va saber educar la seva gran imaginació, va saber tenir persistència en allò que creia i especialment va ser molt generós, sempre va somiar que els seus invents fossin vàlids per a millorar la vida de la humanitat. I ho va aconseguir, el món no seria igual sense la seva obra.