Plató, Thot i el coneixement van ser els temes centrals d’un debat/taller realitzat en Nova Acròpoli Barcelona, dins del cicle mensual d’activitats que es proposa aprofundir en els ensenyaments platònics. L’objectiu d’aquestes activitats és permetre que el coneixement profund de la vida, que portem dins, pugui sorgir, servint així d’ajuda per a una vida més harmoniosa.

Plató, el que indica el camí

Llegint a penes alguns fragments del diàleg entre Sòcrates i Fedro, veiem com Plató ens condueix per un camí de cerca de coneixements interns, que brollaran segons la necessitat de cada individu que participi en aquest gran diàleg filosòfic realitzat mensualment.

La dialèctica, el mapa del camí

“Certament, no hi ha ni hi haurà cap escrit meu sobre les idees filosòfiques fonamentals”
Carta VII, La República

Tal afirmació de Plató, lluny de contradir-ho, confirma que un dels seus grans llegats a la filosofia és la dialèctica, que en una dinàmica àgil és capaç de preguntar i respondre amb la màxima competència possible. És un exercici certament vàlid per a practicar amb un mateix, obrint espai perquè emergeixi la nostra consciència superior. Així, enfortits amb el nostre propi coneixement, els desafiaments de la societat actual tindran una altra perspectiva, especialment perquè els grans qüestionaments són molt semblants als de l’antiga Grècia. Ètica, justícia i veritat són conceptes que tots hem d’aclarir, perquè són atemporals i correspon a l’esfera humana donar-los millors respostes de les quals estem donant avui.