Des de Nova Acròpolis Sabadell, s’han impartit dos tallers dins del cicle “Filosofia d’Orient”. El primer d’ells versava sobre el “Baghavad Gita” i la conquesta interior, i el segon sobre “Confuci i l’harmonia individual i social”. Els dos tallers van ser conduïts per dos professors de filosofia i voluntaris de l’escola de filosofia de Sabadell.
Els dos temes van resultar molt inspiradors per a la vida quotidiana: el Baghavad Gita, un clàssic de l’Índia i un dels textos més importants, profunds i venerats de la filosofia hindú, on vam poder aprendre savis consells per a conquerir el millor de nosaltres. I de la Xina mil·lenària recuperem la filosofia de Confuci i la seva relació entre l’harmonia individual i la social. Una harmonia que implica la importància del respecte mutu, la compassió i l’autocultiu, un seguit de principis per a aplicar en la nostra vida quotidiana i en la creació d’una societat més equilibrada i justa; una harmonia com a ideal al qual aspirar.
El Baghavad Gita és una part del Mahabharata, un text èpic antic que relata la conversa entre el Príncep Arjuna i el déu Krishna, qui actua com el seu guia espiritual. És una obra profundament rica, que ofereix una guia sobre com fer front als desafiaments de la vida i aconseguir la pau interior. El Príncep Arjuna, es veu enfrontat a un conflicte moral i existencial, i al llarg del diàleg que manté amb Krishna aquest li ofereix respostes a les seves preguntes sobre la vida, el valor de la lluita i el sofriment que comporta, la naturalesa del bé i el mal o el propòsit de l’existència.
Confuci, un important filòsof i pensador xinès del s.V a. C., va ser una gran influència duradora en la cultura, moralitat i estructura social de la Xina. El seu pensament, posa èmfasi en l’harmonia tant en el pla social com en l’individual. Confuci, buscava aconseguir l’harmonia a través de la interacció dels individus i la societat, entenent harmonia com la base d’una vida ordenada. Harmonia no sols com a absència de conflicte, sinó també com el resultat d’una relació correcta i respectuosa entre les persones, així com una correcta comprensió dels rols i responsabilitats de cadascun en la societat. Un estat a assolir i una pràctica constant de cultivar relacions humanes saludables alhora que contribuir a la pau interna i externa.