Project Description

El voluntariat busca unir voluntats per contribuir al bé comú.

Amb accions socials, educatives i ecològiques, milers de voluntaris de Nova Acròpolis en el món expressem el nostre compromís amb la societat.

Projectes

El somriure on més es necessita

“Sigues un motiu d’alegria en la vida dels altres” George Arundale

Avui  fins i tot  la ciència reconeix els efectes positius que té el somriure,  tant en nosaltres com en els altres.

A través del projecte Despertant Somriures busquem despertar somriures i portar alegria a col·lectius humans en situació de risc d’exclusió social, com poden ser nenes i nens i gent gran. Com? A través d’activitats lúdiques i educatives com  jocs, contacontes, teatre i cançons.

Aquestes activitats a més a més de fomentar l’alegria, ens permeten compartir valors i idees com l’amistat, l’amor, la confiança, el treball en equip i la solidaritat entre les persones destinatàries i les voluntàries.

Ajuda al medi ambient

El projecte Planeta Viu està dedicat a la conservació i millora de l’ecosistema natural i/o urbà mitjançant la participació en activitats d’inspecció i de neteja de rius, platges, muntanyes i parcs.

A través d’aquestes accions, busquem fomentar el coneixement del medi natural i crear consciència ecològica sobre els seus problemes i de les repercussions que té en els éssers vius.

Actualment treballem en les següents accions:

  • Cuidem Collserola, en col.laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola per la recuperació  i conservació de fonts naturals en el parc.
  • Col.laboració amb l’Associació Hàbitats en el Projecte Rius, una iniciativa que consisteix en l’ apadrinament i la custòdia de rius. Des del 2004 tenim apadrinat un petit tram del riu Ripoll al seu  pas per Sabadell, i des del 2019 un tram de la riera de Vallvidrera.
  • Neteges ecològiques.
  • Campanya de divulgació i reflexió sobre la importància de la conservació de la natura.

Menjar i valors

El projecte Mercat Solidari consisteix en la recollida d’aliments que donen els comerciants del Mercat de la Llibertat, del Mercat del Ninot i altres botigues i empreses col·laboradores, com La Sirena, de la ciutat de Barcelona i la seva distribució en centres d’assistència a persones en risc d’exclusió social i/o malaltes.

Amb aquest projecte busquem promoure la solidaritat i ajudar a millorar la qualitat de vida de persones que no compten amb recursos propis. També volem ajudar a crear consciència sobre el malbaratament d’aliments a la ciutat de Barcelona. Per a això impartim tallers de formació i realitzem campanyes informatives que promouen l’aprofitament dels aliments i el consum responsable.

Agraïm a tots els comerciants del Mercat de la Llibertat de Gràcia que porten des del 2007 col·laborant en el projecte, i també a La Sirena, Punt Carnisseria i Fruites El Akram i el Mercat del Ninot, que es va incorporar el 2020.

 

Menjar i valors

El projecte “Campanya de Nadal i Reis” està funcionant des de fa molts anys a Nova Acròpolis Barcelona i tenim la sort de comptar cada any amb més gent que es suma.

L’activitat consisteix a portar menjar a les persones sense llar o a persones dels nostres barris que coneixem que viuen en un estat de precarietat.

La recollida de menjar es fa gràcies a donacions que van aportant voluntàriament els asistents a les diverses activitats públiques durant els mesos de novembre i desembre.

Coordinadora del projecte: Cristal Martínez, voluntaria social.

Participa en la campanya 2022!

Punts importants a tenir en compte:
– El menjar ha de ser NO perible i de CONSUM IMMEDIAT, ja que les persones que viuen al carrer no tenen per cuinar.
– També es pot col·laborar amb embotits per entrepans, fruites i verdures (portar el dia abans o el mateix dia) per fer un brou calent (verdures).
Pots portar la teva aportació i deixar-la en la caixa situada a l’entrada de Nova Acròpolis Barcelona. Aquest any volem portar menjar i suport a totes les persones que viuen als carrers de Barcelona, per això, hem començat ja mateix la recollida d’aliments.

Participa-hi i comparteix la informació!

En què podem ajudar-te?

“Amb el temps i la maduresa descobreixes que tens dues mans, una per a ajudar-te a tu, i una altra per a ajudar als altres”. Audrey Hepburn

El projecte Una Mà Amiga exerceix una labor de voluntariat social que pretén la integració social i el benestar de les persones destinatàries.

Activitats:

  • Orientació en temes laborals, d’habitatge i recursos socials per a aconseguir una major integració social de les persones.
  • Banc del temps / cadena de favors: intercanvi de coneixements, habilitats i diferents tipus de suport.
  • Intercanvi lingüístic per afavorir la integració de persones d’altres països.
  • Campanya de Nadal i Reis: activitat anual de recollida i repartiment d’aliments a persones sense llar dels barris de Barcelona.

 

En contacte amb la natura

No hi ha millor manera d’apendre que estar en contacte amb la naturalesa. Mitjançant excursions, els voluntaris aprenen a treballar en equip, a superar les dificultats i aprenen petits consells sobre com participar en la naturalesa, respectant-la.

També es realitzen activitats lúdic-formatives per fomentar, mitjançant del joc de valors, la responsabilitat, la creativitat, l’esforç, l’amistat, la generositat …

 

Coneix els projectes en altres àrees d’actuació

Rep el nostre butlletí d'activitats

Subscriu-te · Barcelona
Subscriu-te · Sabadell