Dins del programa d’actes culturals de l’associació Nova Acròpolis Sabadell, s’ha celebrat l’emissió del documental-col·loqui sobre Leonardo da Vinci, conduït per Sebastián Romero, professor de Filosofia i voluntari de la nostra escola del Vallés Occidental.
Durant aquest esdeveniment, repetit en dues ocasions per a adaptar-se a les possibilitats dels assistents interessats, es va poder conèixer molt més al geni de genis que va ser aquest gran personatge que, fa uns 500 anys, va desenvolupar tan magníficament les facetes d’inventor, escriptor, pintor, arquitecte, filòsof… i moltes més.
Molts dels seus escrits, invents i diagrames van ser la base per a la fabricació d’algunes maquinàries contemporànies, aeronaus i fins i tot artefactes armamentístics. Se’l coneix mundialment per les seves obres pictòriques, com La Gioconda, L’últim sopar o L’home de Vitruvi, però el més impressionant d’aquest gran geni era el seu coneixement multifacètic sobre tan àmplia gamma d’arts i ciències que avui dia estan separades per estudis especialitzats.
És difícil trobar actualment un arquitecte que sigui poeta o a un literat que al seu torn sigui inventor o matemàtic, perquè el nostre mètode d’ensenyament ens deriva a centrar-nos en l’una o l’altra especialitat. Però Leonardo dominava totes les arts i les ciències amb una intel·ligència i imaginació admirables, d’aquí el nostre reconeixement cap a la seva grandesa i sensibilitat.
És clar que, si ha existit alguna vegada un geni de genis, aquest va ser Leonardo da Vinci.
En la seu de NA de Sabadell s’ha volgut donar a conèixer una mica més la seva personalitat i la seva història, rendint-li humilment un homenatge en mostrar les seves virtuts a les persones que han volgut compartir aquest esdeveniment.
Aquests dies, encara que la majoria de nosaltres estem gaudint de les nostres vacances, a la nostra escola continuem planejant esdeveniments culturals per a donar a conèixer a personatges il·lustres, així com filosofies de les antigues civilitzacions, perquè, en conèixer-les, ampliïn els límits de la nostra comprensió i ens converteixin en millors persones.