El diumenge 30 d’octubre, un grup d’onze voluntaris del projecte Planeta Viu de l’associació Nova Acròpoli de Barcelona ha realitzat la inspecció de tardor del tram apadrinat de la riera de Vallvidrera. Aquesta activitat es fa en col·laboració amb l’Associació Hàbitats, en el marc del Projecte Rius.

 

Lamentablement, a causa de la forta sequera dels últims mesos, ens trobem que no hi havia aigua en la riera, excepte en un tram molt petit. Així i tot, es va realitzar una observació exhaustiva del llit del riu i de l’hàbitat que li envolta, a més de la flora i la fauna de la zona.

També es va fer una recollida selectiva de residus, molt especialment en el llit del riu, aprofitant que estava sec per a poder netejar-ho.

 

Durant el descans de l’activitat, es va fer un breu col·loqui sobre la desvinculació dels éssers humans amb GEA, la mare Terra, i la necessitat de recuperar aquest vincle. La reflexió, en conjunt amb l’acció, permet crear consciència i despertar en els voluntaris una nova forma de relació amb la naturalesa i els éssers vius.