Com cada any, Nova Acròpolis Barcelona convoca la Campanya de Nadal i Reis de recollida i repartiment d’aliments, en la qual cada any se sumen més persones.

S’estima que a Barcelona hi ha 5142 persones sense llar, de les quals unes 1231 pernocten al carrer. És un nombre que any rere any continua creixent, però no es tracta només d’una xifra, sinó de persones amb situacions i realitats molt complicades.

Davant aquesta situació, el dia de Reis un grup de 56 voluntaris es van reunir en Nova Acròpolis Barcelona per a preparar entrepans i lliurar una bossa d’aliments a les persones sense llar de la ciutat de Barcelona. Dels 56 voluntaris, 30 eren socis de l’entitat i 26 van conèixer el projecte a través de les plataformes Connecta’t, Eventbrite o Meetup.

Vam preparar 88 bosses de menjar en les quals hi havia un entrepà, un suc, un batut, una mica de fruita, un iogurt i alguns dolços. Seguint la línia de l’any anterior, vam fer uns entrepans més nutritius elaborats amb pollastre i altres vegetals amb tonyina. A més, també vam preparar una crema de verdures calenta. Cal assenyalar que moltes de les verdures van ser donades pels comerciants del Mercat del Ninot. Juntament amb les bosses de menjar també lliurem una mica de roba d’abrigar, una postal artesanal feta amb molt d’afecte i un full informatiu sobre els diferents recursos socials de la ciutat de Barcelona.

Es van recaptar 201 € que es van dedicar íntegres a la compra d’aliments.

Entre tots els voluntaris cobrim 13 zones de repartiment de Barcelona, especialment en els barris de l’Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc, que és on hi ha més persones sense llar pernoctant entre els seus carrers.

Tractem de reflexionar sobre el fet que el sensellarisme és un fenomen multicausal i que, si es donen una sèrie de circumstàncies, tots ens podríem trobar en una situació de vulnerabilitat.

Sabem que es tracta d’una ajuda puntual en la qual l’important no és només el menjar, sinó el fet d’asseure’ns al seu costat, transmetre’ls els nostres millors desitjos i dedicar un temps a escoltar altres realitats, que encara que a vegades ens passen inadvertides, estan molt presents a la nostra ciutat.

Agraïm a totes les persones voluntàries que, a més de participar, van mostrar una gran disposició per a ajudar en tot moment.