Cuidant la salut del nostre riu a Sabadell

Per segona vegada en aquest 2021, Nova Acròpolis Sabadell ha pogut realitzar l’activitat de neteja del tram que tenim assignat del riu Ripoll a Sabadell.

Com sempre, actuem coordinats pel Projecte Rius de l’associació sense ànim de lucre Hàbitats, que des de 1977 elabora aquesta gran iniciativa, i així s’acosta a les persones als rius i rieres.

Aquesta vegada, cal destacar tres novetats importants amb les quals ens vam trobar: primera, que vam poder comptar amb l’ajuda de tres persones noves en el grup, que es van sumar a aquesta bella iniciativa de manera espontània. Segon, que vam trobar el riu molt brut, suposem que a causa de la pandèmia i al fet que molta més gent ha sortit a passejar per aquesta zona en aquests mesos passats. Es va recollir gran quantitat d’escombraries, tal com es pot veure en les fotos. I tercera, que diverses persones que ens van veure en acció quan passejaven per la zona van mostrar interès en l’activitat i a participar voluntàriament en la propera convocatòria.

Per tot això, va resultar un dia de gran èxit per a tots nosaltres, ja que vam poder ajudar amb aquest projecte al medi ambient i amb l’alegria de saber que serem més voluntaris per a futures ocasions. Fet que ens recorda un proverbi africà: «Si vols arribar ràpid ves sol, però si vols arribar lluny ves acompanyat».

I què és el que fem concretament? Avaluem la qualitat de l’aigua, marquem prioritats de control de contaminació del riu, identifiquem els punts més crítics i influïm en les decisions de planificació del territori. Que no és poc!

Així que esperem amb il·lusió la propera trobada, que tindrà lloc en el 2022, i que des de ja us convidem a participar-hi.

Com va dir Alejandro Magno: recorda que de la conducta de cadascun depèn el destí de tots.

Inma Olmos

Compartir
Publicado por
Inma Olmos

Entradas recientes

Neteja per la muntanya de Montjüic pel Dia Mundial de la Terra

El 21 d'abril, en commemoració del Dia Mundial de la Mare Terra, 30 voluntaris de…

6 dies hace

L’heroi de les mil cares: Un camí cap a la realització

En la seva última reunió, els membres entusiastes del club de lectura Els Clàssics No…

1 setmana hace

Celebrant el Dia Mundial de l'Astronomia, el taller Urània de Barcelona ens va convidar a…

1 setmana hace

Parlem d’amor

Basat en l'obra de Plató El banquet o De l'amor, a Nova Acròpolis Sabadell s'ha…

2 setmanes hace

Taller d’haikus

Aprendre a mirar la vida d'una forma diferent, saber com suggerir i transmetre una emoció,…

1 mes hace

Gilgamesh, el primer heroi

Gilgamesh, Enkidu, Inanna, Shamhat, Uruk, … són noms que apareixen repetidament en el relat més…

3 mesos hace