Per segona vegada en aquest 2021, Nova Acròpolis Sabadell ha pogut realitzar l’activitat de neteja del tram que tenim assignat del riu Ripoll a Sabadell.

Com sempre, actuem coordinats pel Projecte Rius de l’associació sense ànim de lucre Hàbitats, que des de 1977 elabora aquesta gran iniciativa, i així s’acosta a les persones als rius i rieres.

Aquesta vegada, cal destacar tres novetats importants amb les quals ens vam trobar: primera, que vam poder comptar amb l’ajuda de tres persones noves en el grup, que es van sumar a aquesta bella iniciativa de manera espontània. Segon, que vam trobar el riu molt brut, suposem que a causa de la pandèmia i al fet que molta més gent ha sortit a passejar per aquesta zona en aquests mesos passats. Es va recollir gran quantitat d’escombraries, tal com es pot veure en les fotos. I tercera, que diverses persones que ens van veure en acció quan passejaven per la zona van mostrar interès en l’activitat i a participar voluntàriament en la propera convocatòria.

Per tot això, va resultar un dia de gran èxit per a tots nosaltres, ja que vam poder ajudar amb aquest projecte al medi ambient i amb l’alegria de saber que serem més voluntaris per a futures ocasions. Fet que ens recorda un proverbi africà: «Si vols arribar ràpid ves sol, però si vols arribar lluny ves acompanyat».

I què és el que fem concretament? Avaluem la qualitat de l’aigua, marquem prioritats de control de contaminació del riu, identifiquem els punts més crítics i influïm en les decisions de planificació del territori. Que no és poc!

Així que esperem amb il·lusió la propera trobada, que tindrà lloc en el 2022, i que des de ja us convidem a participar-hi.

Com va dir Alejandro Magno: recorda que de la conducta de cadascun depèn el destí de tots.