Categorías: Notícies

Descobrim civilitzacions: Roma

Des d’aquest semiconfinament en el qual ens trobem ara, les nostres conferències presencials s’han tornat a fer en línia una altra vegada. I donem gràcies a les meravelloses tecnologies d’avui que ens permeten continuar junts i en contacte encara que sigui de manera virtual!

D’aquesta manera, vam tenir el plaer d’assistir a la conferència «Descobrint Roma», impartida pel nostre estimat company Agustí Becerra de NA Sabadell.

A manera de resum, com

entarem com ens varem transportar a aquesta meravellosa civilització, tan important encara avui per totes les valuoses aportacions que van fer al món, i a la qual li devem nombrosos invents i idees que continuen vigents en l’actualitat. Sabem que van ser grans enginyers, només fa falta veure el sistema de clavegueram que van crear o els aqüeductes, per exemple, seguint per les termes, la seva cuina mediterrània, el calendari, les lleis i el dret romà i moltes altres més. I tot això tenint en compte que Roma només va durar 1500 anys! Impressionant, veritat?

També és veritat que moltes coses les van copiar de Grècia, adaptant-les a les seves ideologies i formes de vida. Aquí queda aquest colossal panteó de déus i deesses, cadascú més bell i interessant de qualificar… Júpiter, el seu principal déu i l’equivalent al Zeus grec; Juno, mare de Mart i reina de tots els déus; Minerva, deessa de la saviesa com a adaptació de l’Atenea grega; Apol·lo, déu del sol; Neptú, déu de les mars; Venus, deessa de l’amor; Mart; Diana; Mercuri; Vesta…

Un bell passeig per aquesta magnífica civilització i les seves qualitats més notables. Una gran Roma nascuda el 753 a. C. i fundada per Ròmul i Rem, que basava la seva economia en l’agricultura gràcies a estar a la vora del riu Tíber. Roma, capital de l’Imperi romà, una de les civilitzacions més influents de la història, va passar de ser una monarquia a una república i, finalment, a consolidar un imperi. I com van aconseguir expandir-se per la mar Mediterrània connectant tres continents: gran part d’Europa, el nord d’Àfrica i una part d’Àsia.

Agustí

Compartir
Publicado por
Agustí

Entradas recientes

Neteja per la muntanya de Montjüic pel Dia Mundial de la Terra

El 21 d'abril, en commemoració del Dia Mundial de la Mare Terra, 30 voluntaris de…

1 setmana hace

L’heroi de les mil cares: Un camí cap a la realització

En la seva última reunió, els membres entusiastes del club de lectura Els Clàssics No…

1 setmana hace

Celebrant el Dia Mundial de l'Astronomia, el taller Urània de Barcelona ens va convidar a…

2 setmanes hace

Parlem d’amor

Basat en l'obra de Plató El banquet o De l'amor, a Nova Acròpolis Sabadell s'ha…

2 setmanes hace

Taller d’haikus

Aprendre a mirar la vida d'una forma diferent, saber com suggerir i transmetre una emoció,…

1 mes hace

Gilgamesh, el primer heroi

Gilgamesh, Enkidu, Inanna, Shamhat, Uruk, … són noms que apareixen repetidament en el relat més…

3 mesos hace