Moments abans de la conferènciaDes d’aquest semiconfinament en el qual ens trobem ara, les nostres conferències presencials s’han tornat a fer en línia una altra vegada. I donem gràcies a les meravelloses tecnologies d’avui que ens permeten continuar junts i en contacte encara que sigui de manera virtual!

D’aquesta manera, vam tenir el plaer d’assistir a la conferència «Descobrint Roma», impartida pel nostre estimat company Agustí Becerra de NA Sabadell.

A manera de resum, com

entarem com ens varem transportar a aquesta meravellosa civilització, tan important encara avui per totes les valuoses aportacions que van fer al món, i a la qual li devem nombrosos invents i idees que continuen vigents en l’actualitat. Sabem que van ser grans enginyers, només fa falta veure el sistema de clavegueram que van crear o els aqüeductes, per exemple, seguint per les termes, la seva cuina mediterrània, el calendari, les lleis i el dret romà i moltes altres més. I tot això tenint en compte que Roma només va durar 1500 anys! Impressionant, veritat?

També és veritat que moltes coses les van copiar de Grècia, adaptant-les a les seves ideologies i formes de vida. Aquí queda aquest colossal panteó de déus i deesses, cadascú més bell i interessant de qualificar… Júpiter, el seu principal déu i l’equivalent al Zeus grec; Juno, mare de Mart i reina de tots els déus; Minerva, deessa de la saviesa com a adaptació de l’Atenea grega; Apol·lo, déu del sol; Neptú, déu de les mars; Venus, deessa de l’amor; Mart; Diana; Mercuri; Vesta…

Un bell passeig per aquesta magnífica civilització i les seves qualitats més notables. Una gran Roma nascuda el 753 a. C. i fundada per Ròmul i Rem, que basava la seva economia en l’agricultura gràcies a estar a la vora del riu Tíber. Roma, capital de l’Imperi romà, una de les civilitzacions més influents de la història, va passar de ser una monarquia a una república i, finalment, a consolidar un imperi. I com van aconseguir expandir-se per la mar Mediterrània connectant tres continents: gran part d’Europa, el nord d’Àfrica i una part d’Àsia.