Nova Acròpolis Barcelona va presentar dues conferències per celebrar el Dia Internacional de la Dona, en què es van reivindicar els mèrits de la dona i el dret a ser no només respectada, sinó reconeguda.

“Dones compositores” va ser un recorregut històric pel qual vam descobrir recuperar de l’oblit a excel·lents compositores des de l’Antiguitat fins al segle XX, dones excel·lents compositores que a més a més van destacar no només en la música, sinó que es van implicar en millorar la seva societat i la seva època ; algunes van ser activistes pels drets de la dones; altres, en l’educació … Gràcies a l’ Olga Sala, cantant lírica i voluntària de Nova Acròpolis Sabadell, vam gaudir de les biografies d’aquestes compositores (Ehtel Smyth, Fanny Mendelson, Santa Kassia) i de les seves obres, que vam poder escoltar.
L’altra conferència va versar sobre l’evolució i reivindicació dels drets humans de la dona i l’essència d’allò femení. Sandra Almaraz, directora de Nova Acròpolis Barcelona, ??ha explicat que “l’essència de la feminitat és integració i harmonia, no enfrontament. Cal buscar l’essència del femení en el nostre interior a través del cultiu de valors i, sobretot, de la unió “. Va assenyalar, a més, que cal apreciar que els valors són humans, que no són ni d’homes ni de dones sinó diferents formes d’expressió, i també es va posar èmfasi en tots els reptes que tenim encara per aconseguir l’aplicació dels drets humans en la dona i superar les discriminacions i clixés amb els quals segueix sent etiquetada.