Dia Internacional de la Dona

Nova Acròpolis Barcelona va presentar dues conferències per celebrar el Dia Internacional de la Dona, en què es van reivindicar els mèrits de la dona i el dret a ser no només respectada, sinó reconeguda.

“Dones compositores” va ser un recorregut històric pel qual vam descobrir recuperar de l’oblit a excel·lents compositores des de l’Antiguitat fins al segle XX, dones excel·lents compositores que a més a més van destacar no només en la música, sinó que es van implicar en millorar la seva societat i la seva època ; algunes van ser activistes pels drets de la dones; altres, en l’educació … Gràcies a l’ Olga Sala, cantant lírica i voluntària de Nova Acròpolis Sabadell, vam gaudir de les biografies d’aquestes compositores (Ehtel Smyth, Fanny Mendelson, Santa Kassia) i de les seves obres, que vam poder escoltar.
L’altra conferència va versar sobre l’evolució i reivindicació dels drets humans de la dona i l’essència d’allò femení. Sandra Almaraz, directora de Nova Acròpolis Barcelona, ??ha explicat que “l’essència de la feminitat és integració i harmonia, no enfrontament. Cal buscar l’essència del femení en el nostre interior a través del cultiu de valors i, sobretot, de la unió “. Va assenyalar, a més, que cal apreciar que els valors són humans, que no són ni d’homes ni de dones sinó diferents formes d’expressió, i també es va posar èmfasi en tots els reptes que tenim encara per aconseguir l’aplicació dels drets humans en la dona i superar les discriminacions i clixés amb els quals segueix sent etiquetada.
 

novaacropolis

Entradas recientes

Neteja per la muntanya de Montjüic pel Dia Mundial de la Terra

El 21 d'abril, en commemoració del Dia Mundial de la Mare Terra, 30 voluntaris de…

2 dies hace

L’heroi de les mil cares: Un camí cap a la realització

En la seva última reunió, els membres entusiastes del club de lectura Els Clàssics No…

5 dies hace

Celebrant el Dia Mundial de l'Astronomia, el taller Urània de Barcelona ens va convidar a…

5 dies hace

Parlem d’amor

Basat en l'obra de Plató El banquet o De l'amor, a Nova Acròpolis Sabadell s'ha…

1 setmana hace

Taller d’haikus

Aprendre a mirar la vida d'una forma diferent, saber com suggerir i transmetre una emoció,…

1 mes hace

Gilgamesh, el primer heroi

Gilgamesh, Enkidu, Inanna, Shamhat, Uruk, … són noms que apareixen repetidament en el relat més…

2 mesos hace