Romina Mañas, coachi sòcia de Nova Acròpolis de Barcelona, ??va oferir la conferència Com desenvolupar l’entusiasme.

L’entusiasme és inexplicable i només es pot arribar a entendre a través del mite. El mite de Dionís explica que la matèria és fecundada per la divinitat i dóna lloc a la vitalitat, a la vida. Entusiasme és tenir allò diví en el nostre interior. Correspon a un vocable que prové del grec. En efecte, la paraula grega està formada a partir de la preposició eni el substantiu theós, Déu. La idea que hi ha darrere és que quan ens deixem portar per l’entusiasme, és la part divina la que entra al nostre interior i fa servir la nostra matèria per manifestar-se.

Cal diferenciar l’emoció de l’entusiasme. El segon terme és una inspiració sagrada, una celebració profunda de la vida; a diferència d’una emoció, que és peremptòria i fugaç.

Per aconseguir un estat d’entusiasme s’ha de passar per tres estadis: dedicació, investigació i acció, estadis que són característics també de la filosofia.

L’entusiasme mai desapareix, encara que quedi solapat moltes vegades per un caràcter introvertit i poc comunicatiu.

Romina Mañas, amb aquell entusiasme que la caracteritza, va respondre a les preguntes que se li van fer al final de la xerrada, les quals van servir per aportar un bon punt final a l’acte.