Després de la conferència L’art i les emocions i amb motiu del Dia Internacional de la Creativitat i Innovació, en Nova Acròpoli Barcelona va haver-hi un pensaengran sobre La creativitat i les muses, i per a concloure va haver-hi un taller dedicat a Escultures femenines.

Nova Acròpolis Barcelona va convocar una trobada, el pensaengran, entorn de les muses i la inspiració, en el qual es va gaudir d’una animada xerrada amb música, imatges i dinàmiques molt participatives.

Després d’abordar diferents aspectes de la creativitat i del significat de les muses, va concloure que la capacitat d’inspiració i transmissió no interfereix en la mena de creació o de creativitat, així com tampoc és necessari ser artista per a tenir inspiració o ser una persona creativa, perquè les muses s’acosten als qui treballen per una idea o s’esforcen per alguna cosa.

I en Escultures femenines, vam gaudir d’una selecció d’obres de diferents moments de la història, en les quals es va destacar el simbolisme de cada peça, així com l’aspecte innovador o representatiu d’un estil o autor. D’altra banda, la selecció va buscar que el conjunt aportés una visió global del femení, des de deesses, muses, artistes, guerreres, mares…

Aquest taller va ser el tancament de tot un cicle dedicat a l’art, en el qual la bellesa ha estat una de les protagonistes.