La Cecília Coello, voluntària a Nova Acropòlis de Barcelona, va aglutinar un públic molt nombrós i coneixedor de la figura de l’autor Herman Hesse.

Cecília va narrar la biografia de l’autor, la seva bibliografia més significativa i el simbolisme dels seus escrits, definint-lo com un apassionat de la vida.
Hesse, premi nobel al 1946, es declarà amant de la pau. Mitòleg i enamorat de la vida, Hesse va buscar sempre el camí interior que condueix l’home a si mateix. Conscient que l’ésser humà té la necessitat de créixer i avançar, va fer de la seva vida també la seva obra, la qual sempre va estar inspirada per les seves percepcions i accions vitals.
“Les coses que veiem són les mateixes que portem al nostre interior”, diu un dels seus personatges. L’home ha d’afanyar-se a trobar- se a ell mateix, buscar el veritable camí que està tan lluny i tan a prop, dins d’ell mateix.
I és que els gran homes, els grans savis de la humanitat sempre han vist que el veritable camí és el de l’amor, i mai es pot fer si no s’aprèn a trobar-se, a conèixer-se un primer.