Nova Acròpolis Sabadell va homenatjar especialment els astres. Un grup de filòsofs entusiastes per l’astronomia van promoure una activitat a l’aire lliure i van viure una jornada màgica plena de coneixements, instal·lació de telescopis, observació d’estrelles i constel·lacions, contes mítics sobre el cel estrellat en diferents civilitzacions i un màgic moment per compartir entre els assistents.

El moment privilegiat de la nit el va exercir, sens dubte, un protagonista molt especial: la visita al firmament de l’estel NEOWISE, el cicle orbital diari ronda els 6800 anys. El seu albirament va provocar una gran exaltació, alegria i elevació, doncs acompanyar el seu trajecte des de la nostra humil estada en el cosmos ens fa reflexionar sobre la naturalesa profunda de la llum, aquesta que venç les dificultats, que s’imposa a la foscor, que porta la flama de la saviesa i ens impulsa a seguir construïnt en moments difícils a favor dels ideals eterns, aquests que no coneixen límits i ens fan fregar el cel a la terra.

Aquest any ha representat per a la humanitat un temps d’enormes desafiaments, un any per temperar la nostra fortalesa i caràcter, un any per entrenar-nos i plasmar els valors més profunds: el sentit vital de la filosofia atemporal. I quina millor manera que somiar i viure inspirats en aquest cel estrellat contenidor de tanta saviesa?