El grup de voluntariat ecològic de Nova Acròpolis Barcelona, Planeta Viu, va iniciar al novembre un nou projecte ambiental en col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. El projecte, anomenat Cuidem Collserola, té com a objectiu ajudar  a les tasques de manteniment del patrimoni natural i cultural del parc.

El projecte s’inicià a la seu de Nova Acròpolis Barcelona amb un taller divulgatiu sobre les plantes autòctones i invasores del parc de Collserola, a càrrec del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

La següent acció va ser la sortida de desembre al parc que, en aquesta ocasió, va consistir a mapejar  els punts d’introducció d’espècies vegetals invasores, que amenaçaven la biodiversitat autòctona, a llarg termini de la Carretera de les Aigües. Els  tretze participants voluntaris van aprendre, de la mà d’un tècnic del Consorci, a identificar aquestes espècies, exemples d’accions que es poden realitzar per evitar la seva propagació i confeccionar una fitxa d’inspecció per al seu control periòdic.

En col.laboració amb aquesta entitat, s’espera realitzar activitats trimestralment, que permetin desenvolupar els coneixements i accions sobre les necessitats del parc natural, així com divulgar uns valors ecològics, tan necessaris per tractar dignament el nostre planeta.