En commemoració del Dia de la Dona, Nova Acròpolis Barcelona va dedicar al març de 2019 un cicle de conferències a filòsofes de diferents èpoques.

L’espai Pensaengran va tenir com a protagonistes a Concepció Arenal i a Simone de Beauvoir; les conferències es van centrar en filòsofes de diferents èpoques, des de l’Antiguitat fins al segle XX.

La primera d’elles va ser sobre l’ànima i l’obra de Hannah Arendt, en la qual es va destacar el seu afany per comprendre l’ésser humà i, sobretot, el perquè del mal i la seva obstinació a buscar la justícia i la veritat per sobre de tot ; Hipàtia va ser la següent protagonista, que va destacar per la seva gran capacitat de transmetre els ensenyaments de la filosofia i posar llum en un segle en què el fanatisme anava en augment. Va tancar el cicle HP Blavatsky, escriptora i viatgera que, al segle XIX, va tenir el valor de fer llargs viatges a Orient per portar a Occident les grans obres de la filosofia oriental, amb l’objectiu d’unir no només als éssers humans sota un ideal de fraternitat i respecte, sinó també els coneixements, per fomentar un estudi global de les ciències, arts i filosofies.

Nova Acròpolis promou l’estudi de personatges de la història que serveixen d’inspiració per la seva gran exemple d’autenticitat, voluntat, fortalesa, afany d’investigar i millorar l’ésser humà i la història. En aquest cicle s’ha homenatjat a la dona en la seva faceta de filòsofa, ja que segueix sent encara poc coneguda en relació amb tot el que ha aportat i segueix aportant a la societat i en el present.