En l’últim semestre de 2020, Nova Acròpolis Barcelona estrena un nou projecte: Grup d’estudi de filosofia platònica.

Al desembre hem tingut la nostra tercera trobada en línia, i com les altres dues anteriors, ha tingut com a llibre de referència la Carta VII, que, segons molts experts, és un dels documents més fonamentals del pensament humà. En aquest text, Plató parla en primera persona sobre dues de les seves tres estades en terra siciliana i exposa els motius que li van portar a realitzar aquests viatges.

En la reunió, vam destacar la intenció del filòsof de fomentar un estil de vida filosòfic a través de l’educació. Precisament, aquesta idea va ser la que li va moure cap a Sicília i a ella va consagrar, com bé sabem, tota la seva vida. En aquest sentit, ressaltem una de les seves idees fonamentals, això és, l’espurna de la veritable filosofia s’activa des de l’interior d’un mateix només quan a l’experiència necessària s’uneix la sàvia guia d’un mestre de l’art de viure.

A més, vam posar l’accent en alguns dels consells de Plató, entre ells, com comprovar el veritable amor d’ algú per la filosofia, la importància de l’amistat filosòfica, el paper de l’escriptura i el bon ús de l’art del diàleg.

Hi ha hagut una participació activa amb moltes preguntes i inquietuds. A elles s’ha intentat donar resposta aprofitant, amb la filosofia del gran savi atenès, l’experiència i el coneixement dels participants.

Coneix més el projecte Grup d’estudi de filosofia platònica.