En aquest mes de gener, dins el cicle Grans figures, recordem a Leonardo da Vinci, aquest gran personatge de què el 2019 va fer 500 anys que va morir. Els assistents van poder observar la pictografia d’aquest gran personatge del Renaixement, conjuntament amb les explicacions que va oferir la ponent, que va contar detalls, anècdotes i comentar els quadres i esbossos de Leonardo da Vinci.

Els assistents d’aquesta activitat van gaudir d’un viatge des de la ciutat natal de Leonardo fins als últims dies que va passar a França. Es va emfatitzar en la importància dels mecenes, com els Médicis, que van tenir influència en aquest i altres artistes d’aquella època, com Michelangelo, Sandro Botticelli, etc., descobrint quant va ser important el Renaixement a Florència, on potenciaven l’art i la filosofia d’aquells clàssics que es van perdre durant l’Edat Mitjana.

Leonardo da Vinci, segurament, ha estat un dels personatges més importants del Renaixement, i que encara ens fascina per l’aura de misteri que hi ha tant sobre la seva vida com la seva obra.