Al gener, a la seu de Nova Acròpolis a Sabadell, es va impartir una conferència dedicada als valors del voluntariat.

En una xerrada amena, didàctica i molt completa, es va aconseguir transmetre la importància i el desafiament que representa per a les nostres generacions la dedicació a l’acció voluntària, l’objectiu màxim és posar en pràctica una filosofia de la cooperació que, amb gestos altruistes i solidaris, aconsegueixi reunir més persones que s’esforcen per aconseguir objectius comuns, millorant la qualitat de vida i l’entorn de tots per sobre de les limitacions o interessos individuals, tan marcats en les nostres societats.

Es van emfatitzar les característiques que fan del voluntari un ésser capaç de promoure justícia, empatia, comprensió humana, respecte, sensibilitat, responsabilitat i, amb totes elles reunides, el compromís de mantenir i brindar ajuda als que més ho necessiten.

Un món millor és possible només si construïm valors des de l’excel·lència, des de la consciència global, per voluntat de servir a causes majors, enfocats a la unitat de la nostra espècie amb la natura. Resulta una necessitat històrica rescatar i cultivar l’humanisme. Per tant, el voluntariat és una base perfecta per la seva vigilància i protecció, ja que només les genuïnes accions que estiguin destinades a protegir i tenir cura dels altres permetran créixer i consolidar la humanitat en una base de bondat, fraternitat i benestar sense límits.