Un aniversari és un any més de permanència. En aquesta ocasió tan especial la mitologia, la música i el teatre han estat els portadors de grans regals a tots els que han participat de la festa. A més, enguany es rebia a un convidat molt especial, el benvolgut fundador de Nova Acròpoli Barcelona, en Javier Saura, que, en una conversa relaxada, però molt profunda, va emocionar a tots amb històries i anècdotes d’aquells anys en què començava la creació d’una nova seu.

Una de les actuacions principals va ser la representació teatral del mite de la fundació de Barcelona, en la qual Hèrcules i Hermes van ser protagonistes. En aquesta història es va poder comprendre que els mites guarden veritats atemporals, ensenyaments que serveixen a un grec del 230 aC, a un romà del segle I, o a un filòsof d’avui, sigui llatí, rus, català o de qualsevol altre origen.

Des del principi de l’Imperi romà tenim registres de canvis, disputes i conflictes per la ciutat comtal, però, més enllà de la història, està el sentit d’una ciutat.

L’ambient de retrobament en el passat que es repeteix en el present, les petites o grans tempestats que ens mouen de les nostres ciutats d’origen, de països, i moltes vegades a altres continents, poden ser transcendides en aquesta petita llavor de l’Acròpolis que algun dia veurem gran i sense límits, abastant tots els llocs, rebent i reunint a tots en una única gran família humana en un clima de bona convivència.

I malgrat que encara quedi molt per fer per a aconseguir plasmar-ho a tot el món, en la festa de l’aniversari sí que vam poder gaudir d’un sopar tan variat com les nacionalitats representades a l’escola. Va ser un altre mirall de la idea que compten els mites; una única gran taula, una única gran família, una gran celebració, amb la presència dels ensenyaments que seguiran sempre, perquè són els fonaments, són la sendera que ens permet conèixer-nos cada vegada una miqueta més.

També va ser moment de celebrar el 20 aniversari del taller Urània, que va tenir la visita especial rebent a la seva fundadora, qui va elevar la seva mirada a les estrelles, inspirant a molts altres a mirar-se també en el mirall del cel estrellat, contemplant el que està més enllà del que es pot percebre, però que és durador sempre quan mirem amb els ulls del cor. Cada vegada que mirem fora, hem de ser conscients que estem mirant un reflex d’endins.

En cada petit nucli, en cada petita escola de filosofia “a la manera clàssica”, serà present permanentment una espurna inspiradora, que també portem en el nostre cor, amb la intenció de transmetre a les generacions que vindran la cerca d’una vida, d’una existència, més humana i completa.

La festa va concloure amb lliurament de regals, música, ball i amb ganes de continuar difonent la filosofia, participant en projectes de voluntariat i gaudir de més aventures, aquelles que són bones i veritables.

Feliç 44 aniversari, Barcelona!