Amb aquesta idea en acció, Nova Acròpolis Barcelona reinicia l’activitat amb el seu canal de youtube, pujant 3 vídeos al final de 2022.
Com aprofitar el temps segons els estoics
Aquest lliurament ens recorda que Sèneca, Epictet i Marc Aureli consideraven que aprofitar el temps és descobrir a quines activitats hem de dedicar-nos, què ens diu el nostre guia interior de què és o no és realment important per a la vida. Savis consells per a tenir en compte a l’inici de l’any.
“No és que tinguem poc temps, sinó que malgastem el temps amb coses sense importància”
Sèneca – Cartas a Lucili
“Senyal evident d’un esperit maldestre és consagrar un temps excessiu a les necessitats corporals.
Totes aquestes cures no han de constituir el principal, sinó el secundari de la nostra vida”
Epictet – Màximes
Marc Aureli ens ofereix el seu diari, la qual cosa ens indica que la revisió diària de les nostres accions serveix com una guia personalitzada per a conèixer-nos millor i així avançar cap a l’objectiu de ser millors persones.
Cómo aprovechar el tiempo según los estoicos
L’esfinx com a símbol
El gran misteri mil·lenari que ens permet arribar pel cap alt profund, a la nostra essència, a l’enteniment de les nostres capacitats latents com a éssers humans destinats a l’evolució, en continu moviment, units en la nostra diversitat per lleis intel·ligents i harmòniques. L’esfinx tanca tot el coneixement que el que l’observa és capaç de veure.
Utilitzant exemples pràctics, la mirada que totes les esfinxs al voltant del món posseeixen ens acosta a l’enigma i ens convida a resoldre’l.
Cadascun de nosaltres, éssers humans, serem interpel·lats, en algun moment del viatge, a respondre les preguntes més importants, o tal vegada les úniques preguntes que hem de contestar en la vida:
Qui ets, viatger? D’on vens? A on vas?
L’art i les emocions
Finalitzant l’any, el vídeo de la xerrada presentada en directe dies abans de Nadal, “L’art i les emocions”, proposa un recorregut històric de l’evolució de l’art, i de la seva connexió amb la perfecta expressió humana, de la nostra realitat interna i de com ens sentim en relació amb la vida.
Giovanni Strazza, “La Virgen velada,” ca. 1850
|
David de Michelangelo
|
Té límits l’art? Què és art?
Plató proposa la idea de l’art com a via de coneixement. Hegel diu que l’art fa aparents les formes universals de manera senzilla. Arthur Danto suggereix una urgent reconsideració: si encara hi ha en art el sentit de l’estètica i la bellesa necessàries, des de la seva teoria, perquè l’art sigui art.
I les emocions, què tenen a veure amb l’art? A través d’elles som impactats. L’art és un dels detonants del nostre món emocional, perquè les emocions simbolitzen la freqüència amb què estem sintonitzats amb la vida.
L’art no és només un objecte, però sí un catalitzador d’estats de consciència més elevats.