Una «saborosa» conferència va tenir lloc a Nova Acròpolis Sabadell: «Vida quotidiana i cuina a l’antiga Roma», impartida per Jacqueline Boudigou, doctora en Filologia Clàssica.

Durant una hora i mitja es va realitzar un recorregut per l’antiga cuina romana, aprenent les seves maneres de cuinar així com els ingredients que antigament utilitzaven, no molt diferents dels d’avui en dia.

És clar que no tenien neveres com en l’actualitat, però no els faltaven recursos per a la conservació dels aliments, com per exemple, la «salis», el «oleum», el «acetum», la «melis» o el «vinum». Bevien a «Cálix», cuinaven a «onades» i «gratículas», menjaven a «menses» i elaboraven uns deliciosos menjars dels que  la Jacqueline va oferir unes quantes i suculentes receptes. Fins i tot el «moratum», sobre el que Virgili es va basar en un poema!

Un plaer de conferència, una cuina molt sana basada en el pa, els cereals, la fruita, les espècies i els condiments variats, que eren la base de la seva alimentació. I també va servir per fer un repàs de llatí i grec; un molt bon mètode per refrescar la memòria i el paladar.