El club de lectura Els Clàssics No Mosseguen de Nova Acròpoli Barcelona ha dedicat la seva última trobada a compartir interessants reflexions sobre la lectura d’un llibre que, per la seva profunditat i bellesa poètica, no deixa a ningú indiferent: Els jocs de Maia, de la filòsofa Delia Steinberg Guzmán.

En aquesta oportunitat, els integrants del club van voler rendir un petit homenatge a la qual durant més de trenta anys va ser la directora internacional de Nova Acròpolis, morta el mes d’agost passat. Amb una inconfusible saviesa, l’autora tracta en aquest llibre temes tan complexos i importants com la solitud, els sentiments, la guerra, els cicles de la vida, la unitat, etc. I, des d’un punt de vista molt pràctic, ofereix eines filosòfiques molt útils que ens permeten interpretar la realitat amb molta profunditat i senzillesa.

A la manera dels filòsofs clàssics, la naturalesa de la qual tots formem part és la seva principal font d’inspiració, i ens ensenya a entendre els seus jocs, els jocs de Maia, com un gest de bondat cap a nosaltres perquè puguem continuar aprenent i creixent en la nostra capacitat de revelar els meravellosos misteris de l’existència. Segons la mestra Delia, ens convé “acceptar la nostra condició de nens” en l’art de viure i “tractar de créixer”. I apunta que el secret està a “jugar sense oblidar el que estem fent”, preparant-nos “per a quan siguem grans, per a quan ja no necessitem les joguines ni els suports per a desembolicar-nos en l’existència”.

Amb una forta influència de la filosofia clàssica d’Orient i Occident, afirma que en la vida “tot és un gran joc”, on no hi ha casualitat, sinó “un perpetu joc de Maia que, sota la llei de causalitat ens atreu i ens obliga a complir amb la pròpia experiència. Viure i morir a cegues, jugant amb Maia…, o viure i morir coneixent les regles del joc… això és qüestió d’evolució”. En aquest sentit, Els jocs de Maia és una obra de gran lucidesa que eleva naturalment la consciència a tot aquell que s’interessa per aprofundir en la comprensió de la vida i dels misteriosos fils que la teixeixen. Un llibre molt entranyable, la senzillesa del qual, poesia i profunditat li converteix en un veritable clàssic.