Els estudiants de Nova Acròpolis Barcelona, per a celebrar el Dia Internacional del Voluntariat, van participar, en petits grups, en una activitat que fomentava la reflexió sobre el sentit del voluntariat unit als valors que, des de la filosofia, Nova Acròpolis promou.

En la primera part de l’activitat es va presentar un breu resum de tots els projectes fets des de la filial.

Després, per mitjà d’un joc virtual de preguntes i respostes, es va posar a prova a tots els equips, amb preguntes sobre les diferents àrees d’actuació, la preparació i la realització de tots aquests projectes.

 

I, per a acabar, en l’última activitat va haver-hi un sorteig de frases que contenien valors, i cada grup va compartir experiències relacionades amb el valor que se li havia assignat.

Algunes d’aquestes frases van ser:

“En la pràctica de la filosofia, la vida dona a cadascun, de manera justa, la qual cosa cadascun necessita per a despertar i potenciar les seves virtuts latents”.

“L’autoconeixement és la gran eina per a un voluntariat conscient i veritablement útil a la societat”.

“La generositat de cadascun és el gra de sorra individual que contribueix en la plasmació de l’ideal acropolità“.

“La voluntat de ser útil a la societat és el motor que ens dona la força per a perseverar, donar el nostre millor, jo i, conseqüentment, anar creixent i aprenent sempre”.

“La pràctica és el que honra els ensenyaments rebuts”.

 

“Saber que ajudar és servir amb alegria. L’entusiasme multiplica el valor d’allò que oferim per molt poderós i perfecte que sigui des del punt de vista tècnic”.

Delia Steinberg Guzmán