S’estima que a Barcelona hi ha 4800 persones sense llar, de les quals unes 1384 pernocten al carrer, segons dades actualitzades de la Fundació Arrels. El nombre de persones sense llar continua creixent constantment.

Davant aquesta situació, el Dia de Reis un grup de vuitanta-quatre voluntaris es van reunir en l’associació per als preparatius de la campanya. D’aquests voluntaris, quaranta-set eren membres de l’associació i trenta-set eren persones que es van sumar a aquesta campanya. Amb diferència, és el nombre més gran de participants des que es va iniciar el projecte fa més de vint anys.

Amb un esforç coordinat, preparem 108 bosses de menjar en les quals hi havia dos entrepans, productes enllaunats, un suc, un batut, fruita, un iogurt i alguns dolços. Al costat de les bosses de menjar, també repartim una postal artesanal amb missatges d’esperança i un full informatiu sobre els diferents recursos socials de la ciutat de Barcelona.

Entre tots els voluntaris cobrim dinou zones de repartiment de Barcelona, especialment en els barris de Ciutat Vella, Sants Montjuïc i Eixample, que és on hi ha més persones sense llar pernoctant entre els seus carrers.

Es va generar un ambient molt agradable, tots els voluntaris es van mostrar molt sensibilitzats i amb una gran disposició per a ajudar.

Algunes de les reflexions sobre el sensellarisme van ser, en primer lloc, que és un fenomen complex i multicausal en el qual intervenen diferents aspectes estructurals, institucionals i personals. D’altra banda, que hem d’evitar culpabilitzar-los de la seva situació, i tractar de posar l’accent en les capacitats. I, finalment, que hem d’ajudar a combatre els prejudicis i falsos mites i utilitzar la terminologia correcta, ja que les paraules defineixen la realitat.

Una vegada més es demostra que la filosofia pot ser una filosofia pràctica, una forma de vida i una força transformadora que pot manifestar-se de formes concretes i tangibles en la societat en la qual vivim.