Quinze anys han passat ja des que un 3 de desembre, allà per l’any 2008, es donés la primera conferència a Sabadell.
Quinze anys de moltes conferències, tallers, cursos i vivències de molts tipus.

Per als estudiants de l’escola de filosofia, en aquest passat any 2023 el número 15 ha estat “la nena bonica a Sabadell”, i hem volgut celebrar-lo fent un viatge cultural a una de les ciutats més belles del món, Roma, la capital d’Itàlia, centre d’una de les civilitzacions antigues més importants del món i un dels imperis més esplendorosos que ha tingut la humanitat.

Vam aprofitar el pont de la Puríssima i durant cinc dies vam recórrer els seus majestuosos carrers i avingudes. Per moments va ser com retrocedir en el temps, sentint-nos part d’aquelles èpoques daurades de l’imperi romà recordant a Juli Cèsar, Adriano, Marc Aureli o Trajà, per posar algun exemple. En cada racó de la ciutat t’anaves trobant amb sublims obres d’art, giraves el carrer i veies una estàtua o una petita església o un temple o un museu… trossets d’història allà per on anaves. Roma és així, impactant a cada minut que passa.

Roma Eterna la criden, i una vegada ets allí entens el perquè d’això: sembla que el temps s’ha parat des de fa segles, el sents quan passeges pels seus carrers i veus els vestigis del que una vegada va ser, el veus en els seus imponents monuments i restes que hi ha per tot arreu. Les seves gents són càlides i amables, la seva gastronomia mediterrània deliciosa, els seus famosos vins exquisits… què més se li pot demanar a una ciutat!

Ens emportem en el cor un trosset de Roma i molts bells records d’una especial i intensa convivència filosòfica entre els estudiants de l’escola que allí vam estar.