Com a part de les activitats ofertes pel voluntariat d’astronomia de Nova Acròpoli Sabadell, el grup Urània va emprendre la desafiadora labor de traslladar-se de manera virtual a la muntanya, al Parc de la Salut de Sabadell, on acostuma a reunir-se, per a realitzar l’observació de les constel·lacions del cel estrellat hivernal.

Les conegudes restriccions per la pandèmia no van ser impediment per a desenvolupar la creativitat.

Mitjançant l’ús d’un simulador, la participació dels voluntaris i altres recursos digitals, es va poder presentar una versió en línia on el públic en el ciberespai va gaudir d’una sessió plena d’encant, inspiració i unió entorn de l’explicació dels aspectes astronòmics, els mites i el simbolisme associats a les constel·lacions, els planetes i els objectes celestes visibles en aquesta època de l’any.

Unir ciència i humanisme és un dels objectius del projecte de voluntariat d’astronomia Urània Sabadell, perquè enllaçar de manera harmònica ciència i ànima permet no sols comprendre i desentranyar els secrets del cosmos, sinó que també és una experiència que ens humanitza, que ens uneix sense cap distinció sota el mateix cel. Mirar al firmament ens convida a respectar, admirar i col·laborar amb aquesta gran obra intel·ligent que ens supera en magnitud, misteri i enteniment; aquesta naturalesa universal de la qual tots formem part.

Hem d’honrar-la i cuidar-la amb el pas d’una vida significativa. Una vida dedicada a ideals filosòfics, una vida que celebra l’espurna de les estrelles en nosaltres mateixos i que, en el seu transitar alegre per aquest món, s’esforça a plasmar bellesa, fraternitat, convivència, bondat i lluminositat sense límits.