L’entusiasme per la vida, la il·lusió, l’esperança…

Més enllà i més abans, dues expressions que en realitat ens són molt desconeguts i alhora familiars. Qui no ha pensat alguna vegada en què passa quan morim?

Parlar de termes com l’ànima o la reencarnació no és senzill perquè continuen sent avui dia paraules que generen molta controvèrsia; al cap i a la fi, fins que no ens arribi el moment final no sabrem realment què hi ha més enllà de la vida i la mort.

 

Per a Plató, com descriu en la seva obra la República amb el mite de Er, existeix la reencarnació, igual que a l’Índia, com relata Krishna a Arjuna en el Bhagavad Gita. Nietzsche ens parlava de l’etern retorn i de buscar consciència en les nostres accions. En canvi, altres teories destaquen que naixem, creixem i ens reproduïm per a finalment morir sense més.

 

Realment, no sabem amb certesa d’on venim o cap a on anem, aquí està la màgia de la vida, aquest gran misteri màgic!

 

Però la vida ha de tenir un sentit, en ella hi evolucionem. És clar que el més important és el present, el dia a dia que la vida ens regala i a la qual hem d’estar-li agraïts en tot moment pel que ens esdevé diàriament.

Però no podem evitar preguntar-nos per què sóc com sóc?, què hi faig aquí?, què fa que sigui com sóc?, què és la vida?

 

I en aquestes, descobrim a Joe Gardner, un jove professor de música en un institut que somia amb tocar en un grup de jazz i que just quan està a punt d’aconseguir-ho mor.

La seva ànima es rebel·la, perquè creu injust que s’hagi de marxar ara… ara que la seva vida començava a tenir sentit!

I aquí comença la seva aventura, no vol anar al Més enllà i acaba apareixent en el Més Abans, on les ànimes formen la seva personalitat, saben qui són i troben “l’espurna de la vida”, el propòsit vital, requisits tots per a tornar a la terra. I és que ja ens ho deien els estoics: coneix-te a tu mateix.

 

I fins aquí puc llegir…

 

La magnífica conferència va estar a càrrec d’Agustí Becerra, professor de Filosofia comparada d’Orient i Occident i voluntari en la seu de NA Sabadell, qui ens va delectar amb una estupenda explicació sobre els matisos essencials de la pel·lícula i amb petits exercicis de reflexió a l’estil estoic. Així que us animem a veure aquesta genial pel·lícula de Disney i que la gaudiu en tota la seva plenitud.

Viu la vida com un nen, gaudeix al màxim cada minut del dia, descobreix qui ets realment, comparteix la teva vida amb els altres ajudant-los i reconfortant-los, preocupa’t pel que realment el mereix, confia en els teus somnis fent-los realitat i viu la vida que desitges, pensa en positiu, envolta’t de bones persones, celebra la vida… i sobretot actua, no posterguis les coses i que res et paralitzi. Celebra la vida com es mereix!