Descobrint GreciaNova Acròpolis Sabadell va oferir l’ocasió perfecta en forma de conferència per a col·locar a la Grècia clàssica en el centre de tots els nostres sentits.

Conèixer civilitzacions antigues pot ser una experiència tant transformadora com inspiradora en moments de canvis per a la humanitat, és de fet un motiu que ens compromet individualment i col·lectiva a construir noves i millors formes de vida, mantenint-nos connectats amb aquests nobles i grans exemples de civilització que han traspassat al llarg de la història.

El recorregut que va impartir el conferenciant, a través de la seva dissertació, va aconseguir traslladar-nos als aspectes més lluminosos d’aquesta civilització, els seus processos històrics, el sentit d’unitat que va marcar el cultiu de la bellesa a través de l’art, la literatura, la llengua i la seva cultura, entre moltes altres qüestions.

Un tret distintiu dels grecs, sens dubte, va ser l’expressió de l’alegria de viure a través dels Jocs Olímpics institucionalitzats.

Es va destacar també el valor de l’educació, orientada a la moral amb l’objectiu de formar una societat d’autèntics ciutadans, dignes de l’harmonia, la bondat, l’excel·lència i la virtut que es van esforçar per plasmar.

Grècia va ser, és i continuarà sent la petjada inesborrable d’una mare civilitzadora que no deixa de sorprendre’ns, inspirar-nos i enfortir-nos per a construir idees atemporals ella ens ensenyaria.