En l’Associació Cultural Nova Acròpolis de Sabadell, situada al carrer del Sol 188 de la nostra ciutat, es va impartir una interessant conferència sobre l’actual i colpidor tema de la immigració, que afecta tantes persones a la nostra societat d’una manera o una altra.

De la mà del Mamadi, president de l’Associació Africana de Sabadell, en Yousef, vocal d’aquesta, i la Dyaka, que n’és la secretària, vam conèixer de primera mà la realitat que dia rere dia estan experimentant moltes persones immigrants a les nostres comarques.

Estereotips, prejudicis, pors i molt desconeixement, estan provocant des de fa temps fissures en la cohesió social d’aquestes persones entre nosaltres. Una certa hipocresia, social i política, els està relegant a ser ciutadans de segona.

Valors filosòfics com el fet que l’amor no té fronteres, estan col·lidint amb la realitat d’una societat actualment no justa, on les diferències socials i econòmiques estan condicionant el benestar de moltes persones.

En Mamadi, que està estudiant tercer curs del grau de Filosofia, va fer èmfasi en la necessitat de l’educació filosòfica en valors, que permeti superar conceptes falsos i pors, que són fruit de la ignorància, i que ajudin a aconseguir un saludable mestissatge cultural i de cor que garanteixi el respecte als drets i la dignitat de persones, que els estan veient sovint limitats pel fet d’haver nascut en un lloc del món i no en un altre.

Perquè perdem la por a l’altre com a diferent i contrari, i el vegem com és en realitat: diferent, enriquidor i complementari.

Una inspiradora conferència en matèria social que ens hauria d’afectar a tots. Al cap i a la fi, el color de pell i on hagis nascut o visquis no hauria de ser un impediment en cap aspecte. Necessitem una mica més d’humanitat i amor.