En la sortida de tardor, emmarcada dins del projecte Cuidem Collserola, participem del projecte La Manya al Verger de Ca Llong per a recuperar una zona del parc i convertir-la en un jardí comestible i zona de pícnic per a gaudi de tot aquell que ho desitgi.

El projecte La Manya és un projecte de sostenibilitat ambiental, solidaritat veïnal i enfortiment del teixit associatiu, que es basa en la creació d’un bosc comestible –Verger de Ca Llong– on s’estan plantant varietats tradicionals i resilients de la zona, així com arbres fruiters en un espai que fins llavors estava buit i en desús.

Diumenge 14 de novembre, els voluntaris de Nova Acròpolis Barcelona vam col·laborar amb aquest projecte, recuperant el camí d’accés que havia estat espatllat pels corriments de terra, així com plantant espècies aromàtiques en els bancals, millorant la senyalització dels plançons de fruiters plantats i recollint els residus i enderrocs situats en la zona. Amb aquest treball, esperem que el nou vergel pugui inaugurar-se ràpid i ho gaudeixi la ciutadania, i que sàpiga apreciar-ho i respectar-ho.

Recordem que dins del projecte Cuidem Collserola, el Consorci de la Serra de Collserola, entitat que gestiona el parc natural, ens ofereix la possibilitat de millorar els espais naturals més pròxims a la nostra ciutat i així millorar-nos també a nosaltres mateixos, quant a coneixement de la naturalesa i empatia cap a ella.